Saturday, 30 June 2012

ade yg skodeng?

Tiap2 hari aku diskodeng.... ohhhh ade yg x tau ke ape itu skodeng? SKODENG tu kira mengintai dari tirai kamar arr.... rupa2 nyer dh lame dia wt keje tu tanpa pengetahuanku....ye lah nama pown skodengkan... lain la klau tgk dpn2 mesti arr kita tau akan kehadirannya kn....

Benda nie baru kusedari petang semalam (22/6/2012) , sedang asyik menyiapkan kerja yang sentiasa membukit.... byk la konon...., aku perasan ade sesuatu sdg memandang ke arahku dengan jarak yg dekat skali....dalam hati tertanya2....siapa dia? nape dia skodeng aku? apa yg dia mahu? aku ade hutang ngan dia ke?.....isssssssssssssh lama la plak... Ape kes nie...angin gak la dibuat nye...

Lama kelamaan timbul perasaan ingin tahu yg mendalam sedalam dasar laut kot.....Aku nekad utk menoleh dan merenung ke arahnya...... dengan lafaz bismillahirahmanirrahim aku pown menoleh ke arah nye..... hatiku tiba2 merasa malu sendiri.... hihihi apa la nak jadi ngan aku nie.... aku tersenyum seorang diri.... akhirnya aku tahu juge gerangan yang menyekodeng ake.... ape korang pown nak tahu gk ke? x yah tau la.... malu lahhhhhhh.... haaaa nak tau gak ek... tapi janji jangan ketawa taw... 1 2 3.... tadaaaa

Tempat aku menyiapkan tugasanku seharian..
ni la rupa gerangan yg selalu dok sekodeng tu.....


Jangan marah sekadar bergurau bagi menghilangkan mengantuk shj.....



Thursday, 21 June 2012

sepetang bersama

Dalam diam tak diam , dokumen dalam pen drive ku belek..... Eh eh gambar lame laaa...nie bleh update kt blog nih.... apa lagi trus arr otak ligat berputar memikir ape yg nak ditulis utk dijadikan tatapan seme....

Sebelum tanggal 29 Oktober 2008....kira dalam bulan oktober jugak laa... Sally (officemate , anak majikanku selaku pengarah DMSB kini) memberitahuku bhw dia ada voucher free untuk minum petang di KK Club Taman Melawati , KL... Dia pown meminta cadanganku yang kadang2 bernas la gak... dalam perbincangan singkat tersebut kami putuskan utk membuat jamuan minum petang ala2 grand khas wat staf Dasuki Motors...

Sebelum memo ditampal , kami terpaksa berulang alik ke KK Club utk menetapkan menu , hari dan masa yg sesuai... Persiapan ala kadar diambil dan MEMO pown ditampal di tempat yg sepatutnya utk memberitahu seme staf agar dapat meluangkan masa utk jamuan santai tersebut....

Selesai sj waktu operasi , bengkel pown ditutup.... kami trus menuju destinasi yg dijanjikan.... tapi lain pula dengan aku... Aku trus balik ke rumah mengambil kesayanganku utk dibawa bersama ke jamuan tersebut kerana khuatir majlis tersebut akan mengambil masa yang panjang...kira tak nak susahkan mak abahku arr....kesiankan dh la seharian menjaga dan melayan kerenah kesayanganku.....so it's my time.....

Sesampai sj di sana aku trus duduk bersama-sama officemate yg lain ditempat yg telah disediakan...Kami menikmati hidangan petang yg x seberapa di tempat yg boleh laa dikatakan grand gk...klau nk g sendiri2 rs nyer x terpergi....

Hatiku rs puas sgt melihat kerenah dan telatah mereka... Bak kate ape yg dihidangkan seme mrk belasah... mana tak nye lepas mengerah seme tenaga , badan mula rasa penat...perut pown mula la nyanyi lagu keroncong.....kira masa yg aku set kan mmg sesuai sgt laa...kira berbaloi gk arr perngorbananku yg x seberapa nie....  Nie laa serba sikit gambar yg diambil sepanjang jamuan minum petang tu...eh tak la ptg sgt kira hampir senja gk arr....

bersama teman seofis.....bukan senang nk b'kumpul cm nie...

Ini laa kesayanganku....BEBE KUCUK....